1.5 lt Qumesht
3 kokrra vez
100 gr gjalp
240 gr miell ( 00 )
260 gr sheqer
E pjekim ne furr per 40 min ne temperaturen 250°
PERGATITJA E QUMESHTORIT: _ Si fillim ndezim furrin e vendosim ne temperaturen 100° .
Marrim nje tepsi pak te thell i hedhim brenda gjysmen e gjalpit qe na nevoitete per te pergatitur
qumeshtorin dhe e vendosim te shkrij.
Pastaj marrim 1.5 lt qumesht te ftoht qe e kemi zjer me perpara "nqs perdorim qumeshtin e lopes nqs
perdorim qumeshtin e bler me kuti mund edhe ta perdorim pa zier", e hedhim me nje tenxhere dhe e
vendosim ne zjarr me flak te ulet, Marrim gjalpin qe na ka mbetur nga i cili 50 gr e kemi perdorur
per te lyer tepsin dhe e hedhim brenda ne qumesht dhe e trazojm perseri . Marrim tre kokrrat e
vezeve qe ikemi rrahur me par me nje pjat dhe i hedhim brenda ne qumesht. Hedhim sheqerin ne
qumesht dhe e trazojm perseri qe te mos ngjisin. Pastaj marrim miellin dhe e hedhim pak e nga pak
ne qumesht duke e trazuar vazhdimisht qe mielli mos te mbes kokrriza kokrriza ne qumesht. Pasi te
kemi hedhur te gjith miellin ne qumesht dhe trazuar mir derisa mielli te jet hapur fikim zjarrin
heqim tenxheren menjan nga vatra qe e kishim me par dhe nxjerrim tepsin nga furri te cilen e lyejm
mir me gjalpin e shkrir. Marrim qumeshtin e pergatitur i cili nuk duhet te jet i xeht por i vaket e
hedhim ne tepsin e lyer me gjalp dhe e fusim ne furr me
temperaturen 250° per 40 min.
KESHILL:
Ne qoftese deshironi te perdorni 2 lt qumesht ne vend te 1.5 duhet te shtoni dozen e miellit ( 4 lug
gjelle miell me teper )se ndryshe qumeshtori del shum i hodh. Ne qoftese doni te perdorni 1 lt
qumesht ne vend te 1.5 lt duhet te zvogeloni sasin e miellit
JU BEFTE MIR
Video qumeshtor i embel pa pet
faleminderit
RispondiEliminai thjesht dhe i shpejt
RispondiEliminafaleminderit mut
RispondiEliminahahahahahahahahahahahaha
RispondiEliminaQuesto commento è stato eliminato dall'autore.
RispondiElimina